Секретни болтове

Филтрирай от тук
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2

За съжаление с всяка изминала година престъпността постоянно се увеличава и собствениците на автомобили в много от случаите са потърпевши. За това, всяка предприета мярка срещу кражби е добра и адекватна инвестиция, така че нека поговорим малко в тази посока.

Видове секретни болтове

За да се диверсифицират моделите, с цел усложняване на собственоръчната изработка на ключове за отвиване от страна на крадците, днес се предлагат следните видове:

  • С фигурна глава. Секретността се крие в комплексните форми. Тук е валидно правилото, колкото по-сложни са те, толкова цената е по-висока;
  • С форми на асиметричен многоъгълник. Различията се крият във вътрешните или външни варианти и в броя на фигурите. Има такива с по 30 - 40 карета;
  • С перфориран профил. Тук особеното се крие в множеството отвори с различен или еднакъв диаметър. Както и в първия случай, цената зависи от сложността на изпълнението.

Характеристика на секретните болтове

Важно е употребата на тези болтове, без необходимия инструмент да е трудна, за да могат да са ефективни. За да стане това реалност, важен елемент е главата да е ниска и да има защитно колело. Така то ще се завърти, при опит да бъде захванато с обикновени клещи.

От друга страна, материалът, от който е изработен продукта също играе важна роля в защитата на гумите от кражби. След, като крадецът разбере, че няма да се справи с отвиването, ще прибегне към сила и тогава устойчивостта е от ключово значение. Най-добрият вариант е стоманата. Тя е твърда, плътна и трудно се подава на механични манипулации и деформации.

Съветваме да не прибягвате към твърде структурните изпълнения с множество прорези, тъй като след време в тях се наслагва кал и мръсотия, която пречи и на вас да развиете гумата при нужда. Също така, сложната конструкция на секрета ще затрудни работата с елемента и може да ви коства много време, усилия и нерви.

Отдавайте предпочитание на асиметричните и нелинейни фигури на горната част. Единственото условие е да имате необходимия ключ за работа и всичко ще е наред.

Защо продуктите на AutoPro са по-добрите?

Защото са оригинални и от известни доказали се във времето производители на достъпна цена. Работата ни директно с производителите гарантира произхода, а разнообразните складови наличности позволяват бързо да организираме доставките на поръчките.

Ако случайно не можете да направите правилния избор или се колебаете между няколко артикула, не се притеснявайте да се обърнете към любезните ни оператори, които са с нужната квалификация за да ви дадат правилни насоки относно най-оптималното решение за конкретния случай. Очакваме Ви!