Секретни болтове и гайки

Филтрирай от тук
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2 3 4
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2 3 4

За съжаление с всяка изминала година престъпността постоянно се увеличава и собствениците на автомобили в много от случаите са потърпевши. За това, всяка предприета мярка срещу кражби е добра и адекватна инвестиция.

Видове секретни болтове за джанти

За да се диверсифицират моделите, с цел усложняване на собственоръчната изработка на ключове за отвиване от страна на крадците, днес се предлагат следните видове секретни болтове:

  • Секретни болтове с фигурна глава. Секретността се крие в комплексните форми. Тук е валидно правилото, колкото по-сложни са те, толкова цената е по-висока;

  • Секретни болтове с форми на асиметричен многоъгълник. Различията се крият във вътрешните или външни варианти и в броя на фигурите. Има такива с по 30 - 40 карета;

  • Секретни болтове с перфориран профил. Тук особеното се крие в множеството отвори с различен или еднакъв диаметър. Както и в първия случай, цената зависи от сложността на изпълнението.

Секретни болтове – характеристики

Когато употребата на секретни болтове без необходимия инструмент е трудна, значи са ефективни. За да стане това реалност, важен елемент е главата да е ниска и да има защитно колело. Така то ще се завърти, при опит да бъде захванато с обикновени клещи.

 

От друга страна, материалът, от който са изработени избраните от вас секретни болтове също играе важна роля в защитата на гумите от кражби. След като крадецът разбере, че няма да се справи с отвиването, ще прибегне към сила и тогава устойчивостта е от ключово значение. Най-добрият вариант е стоманата. Тя е твърда, плътна и трудно се подава на механични манипулации и деформации.

Съветваме да не прибягвате към твърде структурните изпълнения с множество прорези, тъй като след време в тях се наслагва кал и мръсотия, която пречи и на вас да развиете гумата при нужда. Също така, сложната конструкция на секрета ще затрудни работата с елемента и може да ви коства много време, усилия и нерви.

Отдавайте предпочитание на асиметричните и нелинейни фигури на горната част. Единственото условие е да имате необходимия ключ за работа и всичко ще е наред.

Защо купените секретни болтове за джанти на AutoPro.bg са по-добри?

Защото са оригинални и от известни доказали се във времето производители на достъпна цена. Работата ни директно с производителите гарантира произхода, а разнообразните складови наличности позволяват бързо да организираме доставките на поръчките.

Ако случайно не можете да направите правилния избор на секретни болтове, обърнете се към любезните ни оператори. Те са с нужната квалификация, за да ви дадат правилни насоки относно най-оптималното решение за конкретния случай. Очакваме Ви!