Кабели за подаване на ток

Филтрирай от тук
Сортирай по Покажи
30
Изглед
Кабели за подаване на ток 10mm² 2.5M Кабели за подаване на ток 10mm² 2.5M
34,98 лв.
Каталожен номер CU2510
Сортирай по Покажи
30
Изглед

Дори и внимателните и грижещите се за изправността на любимото си возило шофьори не са застраховани от ситуация, в която акумулатора им да се е изтощил от прекомерна консумация. В такава ситуация кабелите за подаване на ток се оказват безценен помощник.

Защо е добре да имаме кабели за подаване на ток?

Оптималният вариант за изхода от ситуацията с изтощилия се напълно акумулатор е чрез стационарно зарядно устройство. Далеч обаче не във всеки автомобил има такъв уред, особено ако проблема се появи по време на път. В такъв случай изходът е вземането на електричество от друга кола, чрез специални кабели.

Основната задача на проводниците в случая – с минимални загуби да се предаде натоварването от изправната колата към разредения акумулатор. От часовете по физика на всеки е известно, че с най-малкото съпротивление са проводниците с по-голямо сечение. Важен е и материалът, който е използван при производството им – оптимални в този случай са медните изделия.

На какво напрежение издържат?

Като цяло, преди покупка на готов комплект трябва да се уверите, че той ще издържа на необходимия пусков ток (желателния минимум е 200 А) - сечението на проводниците да е поне 6 кв. мм (долния критичен праг). Трябва да се уверите и че връзката с щипките за клемите е добре направена (препоръчва се запояване). Дължината е необходимо да е поне 2-2,5 м.

Как да използваме правилно?

Правилото за свързване гласи, че първо се закачват положителните полюси между двата източника на електричество и след това отрицателните. Съществен момент се явява голямата първоначална консумация от стартера при запалването на двигателя - в зависимост от вида и обема, степента на компресия, състоянието на свещите и масата, често най-неочакваните фактори варират от 80 ампера, а дори и повече (до 800 А и нагоре).

Показателите за качествен продукт:

  • препоръчителна температура на приложение - от -40ºС до +105ºС;
  • висока устойчивост на напукване на изолацията;
  • устойчивост на въздействие на бензин, дизелово гориво, моторно масло;
  • висока степен на гъвкавост, еластичност и надеждна изолация.

Защо да изберете AutoPro?

Придържайки се към правилото, че качествения продукт на достъпни цени ще доведе повече клиенти, вече над 10 години работи безотказно и в момента имаме в актива си десетки лоялни и доволни клиенти, които постоянно ни се доверяват.

Избирайки нас, ще получиш разнообразен асортимент от висококачествени стоки на най-добри цени с гаранция, професионално обслужване, кратки срокове за доставка и дълъг тест-период - 15 дни след покупката изпробвай продукта си и ако не ти харесва го подмени или върни срещу възстановяване на платената от теб сума. Страхотно нали! Не се чуди повече, а се свържи с нас още сега.