Датчици за фабрични парктроник системи

Филтрирай от тук
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2 3
Датчик за фабричен парктроник 1K0 919 275 за VW , Skoda Датчик за фабричен парктроник 1K0 919 275 за VW , Skoda
49,00 лв.
Каталожен номер 51-1K0 919 275
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2 3

Парктроник системите се характеризират с това, че посредством монтираните в задната част на автомобила чувствителни елементи, сигнализират на водача при наближаване на някакъв обект по време на извършване на маневри или паркиране. Много съвременни коли вече излизат още от завода с инсталирани такива системи и употребата на фабрични датчици е най-добрия вариант, така че нека разгледаме някои моменти в избора и видовете.

Как да вземем правилния датчик?

Все някога настъпва момента, когато по една или друга причина някой от сензорите на системата дефектира и тогава трябва незабавно да се подмени с нов, за да продължите спокойно с маневрите в условията на недостатъчна видимост.

На първо място обаче трябва да се избере правилния компонент, съобразен с модела на превозното средство. В тази връзка имате два варианта. Първият е в магазина по модела на автомобила да се направи справка за нужния сензор или да демонтирате стария и да го представите на продавача. Най-добрия вариант обаче е като посетите електронния ни магазин AutoPro.BG, където те са надписани предварително за по-голямо улеснение, така че заповядайте още сега.

Видове датчици

Към момента на пазара се предлагат три вида сензори, а именно:

  • Инфрачервени;
  • Електромагнитни;
  • Ултразвукови.

Не препоръчваме използването на първия тип, тъй като те доста често не реагират при наличието на вода и други замърсители, което би довело до некоректното отчитане и съответно до появата на нежелани ситуации.

Най-използваните са ултразвуковите елементи, които се характеризират с излъчването на специален ултразвуков лъч с обсег 1,5 - 2 м. При навлизането на някакъв обект в този обсег, лъчът се отразява обратно в устройството и то реагира, изпращайки сигнали на шофьора. Другата полезна особеност е че тези модули “умеят” да изчисляват разстоянието и ще ви покажат точно на колко сантиметра се намирате от препятствието, като с приближаването към него ще става по-честа сигнализацията.

Защо да пазарувате от AutoPro?

Винаги високото качество на предлаганите продукти е наш приоритет, защото работим директно с производителите, поддържайки големи складови наличности за да можем да предложим бързи доставки на атрактивни цени.

Ако се колебаете в избора, винаги можете да се посъветвате с професионалните консултанти и те ще ви дадат компетентен съвет относно конкретния случай. Заповядайте дори и в някой от физическите ни магазини за да се обедите в качественото обслужване лично. Очакваме Ви!