Датчици за външна температура

Филтрирай от тук
Сортирай по Покажи
32
Изглед
Датчик за външна температура за Mercedes-Benz -15%
Датчик за външна температура за Mercedes-Benz

Нормална цена: 24,38 лв.

Промо цена 20,72 лв.

Кат. номер: ES-BZ02

Наличен в София, Пловдив и онлайн

Датчик за външна температура за BMW -15%
Датчик за външна температура за BMW

Нормална цена: 24,38 лв.

Промо цена 20,72 лв.

Кат. номер: ES-BW04

Наличен в София, Пловдив и онлайн

Сортирай по Покажи
32
Изглед

Безплатна доставка над 199лв.

гарантирано качество

Гарантирано качество

15 дни за връщане на пари

Много удобна екстра в колата е показването на температурата отвън, без да се налага да излизате. За да бъде това възможно обаче е необходимо използването на чувствителен към промените на топло и студено елемент, наричан датчик, който се намира на специално място в предната част за да може да измерва съответните промени.

За какво служат датчиците за външна температура?

Предназначени са за измерване на външната температура и за показване на градусите вътре в купето. Всъщност измерената величина не трябва да я приемате напълно за точна, тъй като има фактори, влияещи върху точността на измерването.

Въпреки, че датчикът е разположен отпред зад предната броня, където да е скрит от прякото слънчево въздействие, до голяма или малка степен му влияе топлият въздух от асфалта и от двигателя. Това е особено вярно по време на дълги задръствания, където колата работи и не се движи. Показанията могат да се считат за относително точни при движение на автомобила с не по-малко от 40 км/ч за минимум 10 мин.

Традиционно всеки такъв сензор има само два контакта: единият, от които е свързан към "масата", а вторият трябва да се подава в салона на автомобила чрез всеки удобен за целта отвор.

Как се сменят датчиците за външна температура?

За цялата процедура ви е нужна отвертка с плосък накрайник. За да смените съответния сензор, следвайте стъпките в следната последователност:

  • Откачете отрицателната клема от акумулатора;
  • Свалете предната броня;
  • От вътрешната й страна намерете кабелите, водещи до сензора;
  • Изключете буксата;
  • Стиснете пластмасовите уши на държача и го сваляте.

Подмяната на новия елемент се извършва в обратната последователност. Останете внимателни при манипулациите, особено когато изтръгвате джаджата от гнездото, тъй като ако счупите някой детайл, няма да може да се монтира след това надеждно.

Защо да изберем AutoPro?

Защото само при нас произхода на продуктите е гарантиран, а качеството на най-високо ниво с гаранция. А професионалният ни екип от експерти с радост ще ви съдейства за да направите правилния избор на продукт, съответстващ на нуждите и желанията.

Ако се нуждаете от нов измервател на градусите за колата, ние ще ви бъдем полезни, чрез богат каталог специално за конкретната марка и модел. А ако направите поръчки на стойност над 20 лв. доставката за цялата страна е за наша сметка. Имате дори възможността в 15 дневен срок да изпробвате продукта и да го подмените или върнете, чрез възстановяване на платената сума. Страхотно нали?! Очакваме те дори още сега!