Парктроник системи

Филтрирай от тук
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2 3
LED дисплей за парктроник тип RD-037 LED дисплей за парктроник тип RD-037
28,00 лв.
Каталожен номер sp123
LED дисплей за парктроник тип RD-037M LED дисплей за парктроник тип RD-037M
28,00 лв.
Каталожен номер SP124
LED дисплей за парктроник тип RD-058 LED дисплей за парктроник тип RD-058
28,00 лв.
Каталожен номер SP126
Сортирай по Покажи
30
Изглед
1 2 3

Случвало ли ви се е да правите маневри в условията на недостатъчна видимост? Вероятно познато чувство за мнозина шофьори. Е, вече с напредването на технологиите, съществуват т.н. парктроници, известяващи за приближаването към даден обект. Това е система от сензори с определен обхват, който при нарушение от даден обект генерира сигнал на водача, че наближава препятствие.

Видове парктроници

С камера. В допълнение към монтираните на задната броня сензори, има и камери, предаващи на водача образ за по-голяма яснота със случващото се зад него;
Безжичен. Обмена на данните между модулите на системата се извършва по радио-сигнала, а не чрез кабели;
С лента. На задната броня се монтира по цялата й дължина специална лента-сензор, обхващаща абсолютно целия периметър. Според производителите, този вариант няма мъртви точки и абсолютно със сигурност сигнализира, без значение къде точно зад колата се намира препятствието.

Какво трябва да знаем, при избора на парктроник?

Както в много отрасли, така и тук има бюджетни и по-скъпи, но и по-ефективни варианти. Предлагат се системи с различен брой излъчватели и колкото повече са те, толкова повече се намаляват “мъртвите точки” по време на засичане.

Тези с два датчика (най-евтиния), монтирани от двата края на задната броня, решават само една четвърт от проблема с недостатъчната видимост. Трите броя оправят ситуацията с една идея, но съществуват случаи, в които ще липсва сигнализация и се създава предпоставка за удар.

Оптималният вариант е употребата на поне 4 датчика, а най-добрият е с 8 с липса на “мъртви зони”. Разбира се тук и инвестицията ще трябва да е по-голяма, но във всички случаи ще е по-малка от тази, ако трябва да възстановявате щетите от удара, ако решите да пестите от инсталирането на такова устройство. Помислете си! Не маловажен момент е и сигнализацията. Ако сте любител на силната музика или сте със намален слух, ориентирайте се към моделите с аудио-визуална индикация.

Разликата между безкабелните и обикновените

Разлика съществува, но не във функционалността, а в начина на инсталация. В безжичните модели, както подсказва и името, липсват проводници и отделните блокове (датчиците и централния блок) комуникират помежду си чрез радио-честотния диапазон. Те са много по-лесни за монтаж, тъй като от целия процес се елиминира допълнителното окабеляване на купето. В обикновените, последния етап се извършва и отнема повече време.

Защо да предпочетете AutoPro?

Само при нас можете да сте сигурни, че получавате продукти с високо качество, гаранция и възможност за връщане или подмяна. Плащате при доставката на покупката, виждайки я преди да дадете парите. Страхотно нали? Пазарувайте без риск само в интернет-магазина AutoPro.BG. Очакваме Ви!